ظرفیت‌هایی که تحصیل در دانشگاه و رشته فلسفه برای ما ایجاد می‌کند.

مدت‌های زیادی بود که تصور می‌شد دانشگاه تنها فرصت کسب مدرک و البته در کنارش هم علم است. بر این تصور دو تحلیل وارد شد یکی این که مدرک که قبلا از آن به نیکی یاد می‌شده است برای شغل بوده و اکنون دیگر کارآمد نیست و اساسا فرصت‌های شغلی اداری دیگر نیست که با مدرک فراهم شود، لذا انگیزه برای کسب مدرک هم از بین می‌رود و دیگر نمی‌توان به امید داشتن شغل به دانشگاه آمد و این مسیر مطمئنی برای اشتغال قلمداد نمی‌گردد. انتقاد دوم مدرک‌گرایی و زیرسوال رفتن فضیلت علم‌آموزی است که با این نظام آموزشی از ارزش آن کاسته شده و ارزش به مدرک داده می‌شود. اما آیا نمی‌شود از این دوگانه مدرک و مطلب رهایی یافت و برون‌شدی یافت که بر اساس آن رسالت دانشگاه برای جامعه مشخص گردد؟ به نظر می‌رسد پاسخ مثبت است. حتی اگر واقعیت به گونه‌ای دیگر باشد باید واقعیت را بر اساس این پاسخ جهت داد. بهترین عمر جوانی در این محیط سپری می‌شود پس می‌توان سپری کردن در این محیط را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که سود آن بیشتر شود. می‌توان نگاهی دیگر داشت …..